Ellevill Linnen Paisley Silverpink maat 5
Samen & Zo
handig voor ouder en kind
Accessoires
Welkom Webwinkel Draagconsulten Dragen Samen & Zo
Ellevill Linnen Paisley Silverpink maat 5Ellevill Linnen Paisley Silverpink maat 5Ellevill Linnen Paisley Silverpink maat 5Ellevill Linnen Paisley Silverpink maat 5Ellevill Linnen Paisley Silverpink maat 5

Ellevill Linnen Paisley Silverpink maat 5

(27001)
€99.00
Out of Stock

Ellevill Linnen Paisley Silverpink

Prachtige doek van 50% linnen en 50% bamboe.

Een nieuwe luxueuze doek van Ellevill, uitgevoerd in 50% linnen en 50% bamboe. De doek heeft twee kleuren, namelijk roze en grijs en voelt superzacht aan voor je kindje!

Het Paisley patroon is een druppelvormig vegetatiemotief van Indische en Perzische afkomst, gelijk aan de helft van het Yin-Yangsymbool. Het patroon wordt soms "Perzische augurk" genoemd door Amerikaanse traditionalisten, vooral door quiltmakers al sinds 1888.

In het Sanskriet staat het ontwerp bekend als mankolam en is lange tijd gebruikt in India. Het lijkt op een mango en wordt soms in verband gebracht methet hindoeïsme.

Sommige ontwerpers noemen de kenmerkende vorm 'boteh' en geloven dat het de convergentie is van een gestileerde bloemstuk en een cipres: een Zoroastrisch symbool van het leven en de eeuwigheid.

In Pakistan worden Paisleyontwerpen over het algemeen carryontwerp genoemd. Carry betekent in het Urdu mangozaad.

De doeken van Ellevill zijn gemaakt van prachtige natuurlijke materialen, zoals zijde, bamboe, linnen en organische katoen. Dit geeft een luxueuze uitstraling en een hoog draagcomfort. Het betekent ook dat in de doek kleine oneffenheden en onregelmatigheden kunnen voorkomen. Dit zijn geen weeffouten of iets dergelijks, maar een gevolg van het materiaalgebruik.

Ellevill doeken hebben de volgende kenmerken:

  • Medium dikte die perfect 'ademend' is voor een goed comfort, ook in de zomer;
  • Garen en weving zorgen ervoor dat de doek een goede grip heeft en volledige ondersteuning geeft voor zwaardere kinderen. De Ellevill doek is direct vanaf het begin zacht;
  • De Ellevill doek heeft de vorm van een parallellogram, met 'staarten' van 50cm lang. De lengte van de doek wordt gemeten langs een kant en bevat een staart;
  • Middenmerken (met grootte) worden op de zoom geplaatst. Zomen en staarten zijn zeer zorgvuldig genaaid.